Videos

PALAUET DE NOLLA – PROCÉS DE RESTAURACIÓ

Realitzats en col·laboració amb Santi H Puig.

Sèrie de vídeos per a contar el procés de restauració del Palauet de Nolla, situat a la localitat valenciana de Meliana. En cada vídeo s’entrevista als diferents oficis implicats en l’obra (l’arquitecte, les restauradores…), persones moltes vegades invisibles al públic general.

Projecte de restauració a càrrec de ARAE Patrimonio y Restauración. Finança Ajuntament de Meliana / Fons FEDER (Unió Europea)

 

 

 

Teaser 07 – Manuel Nebot, constructora. Construcciones Nebot Adelantado

El gran equip format per la constructora Nebot Adelantado ha sigut l’encarregat de rehabilitar els forjats i les dues façanes en aquesta última fase de restauració del Palauet, on ja havien intervingut fa uns anys per a restaurar les cobertes.

 

 

 

Teaser 06 – Ángela López, difusió, gestió cultural i didàctica.  Arquitecta en ARAE Patrimonio y Restauración.

Des d’ ARAE Patrimonio y Restauración, Ángela López s’encarrega de la gestió cultural i la didàctica de la restauració del Palauet de Nolla. En els últims deu anys, ha vist com el treball que realitzaven des de l’estudi per a donar a conéixer la ceràmica Nolla i el Palauet a poc a poc ha anat donant fruits.

 

 

 

Teaser 05 – Cristina Alonso, arquitecta municipal

Cristina Alonso és l’arquitecta municipal de Meliana des de l’any 2009. Des d’aleshores, el Palauet i el mosaic de Nolla han centrat una part molt important del seu treball. La seua implicació i la sensibilitat pel patrimoni estan contribuint a recuperar l’esplendor d’unes icones tan nostres i, alhora, tan internacionals.

 

 

 

Teaser 04 – Salvador Escrivà, mosaiquer

Salvador Escrivà és l’encarregat de custodiar el bé més preat del Palauet de Nolla, que no és cap altre que els seus mosaics icònics. En aquesta fase de la restauració, s’ha recuperat, com es feia fa un segle, l’esplendor de part dels paviments de les plantes primera i segona.

 

 

 

Teaser 03 – Anna Boix e Inés Ayala, restauradores de pintures

Anna Boix i Inés Ayala, especialistes en restauració de pintura, han sigut les encarregades de retornar l’esplendor a totes les pintures de murs, sostres i plafons del Palauet, així com a la resta d’elements decoratius.

 

 

Teaser 02 – Aldo Mas, volumetrista

Aldo Mas s’ha encarregat de recuperar de manera minuciosa i amb molt d’esforç el volum de tots els elements decoratius d’escaiola com a cornises, florons i, particularment, falsos sostres.

 

 

 

Teaser 01 – Xavier Laumain, arquitecte

Xavier Laumain és corresponsable de l’estudi ARAE, Patrimoni i Restauració. Porten vinculats al Palauet des de fa ja una dècada, quan van començar a assessorar l’Ajuntament de Meliana sobre com intervindre en l’edifici, al mateix temps que començava a investigar sobre la ceràmica Nolla, poc estudiada fins al moment.